ER – Szerkesztőség

Ahol Románia most nem elég érdekes

2017. február 05. - szucslaszlo

Vajon miért nem elég fontosak a magyar közmédiában a romániai események? SZŰCS LÁSZLÓ Híradó-szemléje.

hirado.jpg.

Néhány órával azt követően, hogy a román kormány későn és kelletlenül visszavonta a hírhedtté vált OUG 13 sürgősségi kormányrendeletet, a Digi24 azt mutatja, hogy a Victoriei téren a nagy nemzetközi televíziós társaságok mellett több környékbeli országból is stábok érkeztek a helyszínről tudósítani, épp bolgár és bosnyák kollégák adják le szorgosan live a tudósítást.

Eddig is azt éreztem a héten, hogy a magyarországi kormánypárti sajtó mintha nem tulajdonítana a dolognak akkora jelentőséget, az utca nyomására meghátráló kormány képe valahogy nem mutatna jól a Habony/Vajna/Mészáros hírgyárakban. Este hét után azért megnyitom a Hirado.hu oldalt, hadd lám, a közmédia mennyire tartja fontosnak ezt az esetet.

A főoldalon semmi, nem baj, majd a Külföld rovat kínál valamit. Amit annak a nyitóoldalán találok, azt mind ide is másolom, fentről lefele, fontossági sorrendben. Új tűzoltófutási világrekord született Ausztriában, Negyvenezer motoros indult zarándoklatra Guatemalaban, Leégett egy kínai masszázsszalon, Terrorelhárító képzést indít a NATIO Irakban, Több tucat emberéletet követelt az afgán tél, Le Pen a nép jelöltjeként indítja kampányát. Aztán a rovat második oldalán végre rábukkanok a bukaresti hírre. Ott a helye.

A bejegyzés trackback címe:

https://erport.blog.hu/api/trackback/id/tr5812185046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása