ER – Szerkesztőség

Csordás Gáborral nyit a váradi Törzsasztal

2017. január 08. - szucslaszlo

Január 13-án, pénteken este hattól a nagyváradi Illyés Gyula könyvesboltban (Teleki utca) a Törzsasztal idei első vendége Csordás Gábor József Attila-díjas költő, műfordító, szerkesztő, könyvkiadó. Eredeti foglalkozása szerint orvos, 1974–1980 között a Pécsi Orvostudományi Egyetem Élettani Intézete Idegélettani Kutatócsoportjának tanársegéde. Első verseskönyve 1980-ban jelent meg, és elnyerte az Művészeti Alap Első Kötetesek díját. Nyolc (angol, francia, szerb, szlovén, horvát, lengyel, cseh és román) nyelvből fordít, 1987 óta csaknem harminc műfordítás kötetet jelentetett meg.

csordas_g.jpg

Csordás Gábor költő, műfordító, szerkesztő, könyvkiadó   Fotó: Jelenkor.net

 

1980 és ’85 között a Jelenkor című, pécsi folyóirat szerkesztője, 87 és 90 között főszerkesztője. 1990-ben megalapítja a Jelenkor könyvkiadót, amelynek 1993-tól 2015-ig az igazgatója, jelenleg szerkesztő, szakmai tanácsadó. Könyvkiadói ismereteket oktat a Pécsi Tudományegyetem bölcsészkarán. Legutóbbi kötete: Párhuzamos olvasókönyv. Nádas Péter regényének forrásai és visszhangjai; szerk. Csordás Gábor; Jelenkor, Pécs, 2012.

Gyermekkorának nyarait gyakran töltötte Nagyváradon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erport.blog.hu/api/trackback/id/tr7112109039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása